Vlinderweer (eigen foto's)

PB050017 Gisteren viel me op dat ik meer vlinders zie dan ooit. Helaas nog maar steeds die twee soorten die ik al meldde hier voor Basrah, maar dan wel in ruimere aantallen. Geen honderden hoor, maar een paar tegelijk van beide soorten, dat is al heel mooi. Het weer is dan ook heerlijk, rond de dertig graden met een klein briesje. Dus ik vanmiddag op jacht met de camera. Die heel kleine blauwtjes waar ik over sprak zijn onmogelijk te vangen voor iemand als ik. Ze blijven onscherp. De oranje vlinder wist ik wel redelijk vast te leggen. Als bonus kreeg ik er een rood/oranje libel bij, toen ik langs de muur liep om te zien of daar nog iets bewoog. De padden en schildpadden hebben zich namelijk al maanden niet meer vertoond. De zweefvliegen en kleine zwart-witte bijen heb ik maar helemaal niet geprobeerd, dat is helemaal bewegelijk spul. Dus wie het weet mag het zeggen. Ik zet in op Margreet.

PB050025

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PB050013

Een gedachte over “Vlinderweer (eigen foto's)

 1. Hallo Linda Rose,
  voor de oranje vlinder is een oplossing gekomen, voor de libel een onzekere oplossing en voor het blauwtje nog geen oplossing. Hier zijn de gegevens:

  1. de oranje vlinder = Colotis fausta,
  http://forum.waarneming.nl/smf/index.php/topic,130431.msg857618.html#msg857618

  2. de oranjerode libel = Crocothemis servilia/erythraea?
  http://forum.waarneming.nl/smf/index.php/topic,130432.0.html

  3. het blauwtje = ?
  http://forum.waarneming.nl/smf/index.php/topic,130433.0.html

  Met groeten van Margreet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s