Vlinderweer (eigen foto's)

PB050017 Gisteren viel me op dat ik meer vlinders zie dan ooit. Helaas nog maar steeds die twee soorten die ik al meldde hier voor Basrah, maar dan wel in ruimere aantallen. Geen honderden hoor, maar een paar tegelijk van beide soorten, dat is al heel mooi. Het weer is dan ook heerlijk, rond de dertig graden met een klein briesje. Dus ik vanmiddag op jacht met de camera. Die heel kleine blauwtjes waar ik over sprak zijn onmogelijk te vangen voor iemand als ik. Ze blijven onscherp. De oranje vlinder wist ik wel redelijk vast te leggen. Als bonus kreeg ik er een rood/oranje libel bij, toen ik langs de muur liep om te zien of daar nog iets bewoog. De padden en schildpadden hebben zich namelijk al maanden niet meer vertoond. De zweefvliegen en kleine zwart-witte bijen heb ik maar helemaal niet geprobeerd, dat is helemaal bewegelijk spul. Dus wie het weet mag het zeggen. Ik zet in op Margreet.

PB050025

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PB050013

1 thought on “Vlinderweer (eigen foto's)

 1. Hallo Linda Rose,
  voor de oranje vlinder is een oplossing gekomen, voor de libel een onzekere oplossing en voor het blauwtje nog geen oplossing. Hier zijn de gegevens:

  1. de oranje vlinder = Colotis fausta,
  http://forum.waarneming.nl/smf/index.php/topic,130431.msg857618.html#msg857618

  2. de oranjerode libel = Crocothemis servilia/erythraea?
  http://forum.waarneming.nl/smf/index.php/topic,130432.0.html

  3. het blauwtje = ?
  http://forum.waarneming.nl/smf/index.php/topic,130433.0.html

  Met groeten van Margreet.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s