Bagdhad is burning

Baghdad_market_smoke_350 A was met gezin een weekje op familiebezoek in Bagdad, een stad waar hij ook hoopt te gaan werken. Een verlies voor ons. Vandaag was hij er weer, vrolijk lachend als altijd kwam hij ons aan de ontbijttafel een handje geven. We vroegen vrolijk terug: “En, hoe was het in Bagdad?” Zijn prompte antwoord: “Baghdad is burning”. Zijn familie woont in de wijk Kerada, dezelfde wijk waar de gijzeling in de kerk zo dramatisch slecht af liep. Bij hem in de buurt dus, en negen uur lang leefde ze mee met de gijzeling. Daarna treurden ze mee met de nabestaanden. De reeks aanslagen een paar dagen later was verder weg in de stad, daar heeft hij fysiek niets van gemerkt. Maar zijn antwoord sprak boekdelen. Het weekje Bagdad was drie dagen leuk, tot zondag dus.


Onze COP stuur ons wekelijks een brief, “L’s bullets”. Vol informatie die van belang is. Afgelopen zondag kregen wij een link naar een stukje in een krant dat zeer optimistisch van toon was. Strekking van het verhaal: we zijn er nog niet maar het begint er op te lijken, of we zijn in ieder geval op de goede weg. Maar goed, dat stuk was dus van voor zondag. Vandaag kreeg ik via een andere route deze link binnen, met een heel andere toon. Die van wanhoop, woede en verdriet. Tussen zondag en vandaag zitten vier dagen en vele tientallen doden en honderden gewonden. 

 

2 gedachten over “Bagdhad is burning

  1. ja wat een verschil in berichten! wat denk je zelf? (voor zover dat te overzien is, en als er over de toekomst van zo’n land iets te zeggen valt….)
    good luck Michiel

    Like

  2. Het is allebei waar, maar als er niet gauw een regering komt (ik hoorde deze week weer eind november noemen) en het geweld dus blijft groeien, dan gaat alle vooruitgang weer verloren. Probleem is dat er voor te veel partijen te veel te halen valt in Irak, en iedereen zich er mee bemoeit. Dan wordt het niet gauw rustig. En dat is ook niet nieuw, dat is altijd de bron van veel ellende geweest hier. Lees Fisk!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s