Geweld

Regional6 Vanavond bij het eten kwam D ons vertellen waarom onze bewakers helm en vest dragen. De aanslagen van de laatste dagen en weken in Bagdad vooral zijn de directe aanleiding. U zult het allemaal wel gelezen hebben, oplettend lezertje, zondag meer dan vijftig doden bij een gijzeling in een kerk, de afgelopen dagen een heel serie mortieraanslagen. Het aantal doden is de honderd ruim gepasseerd, er zijn honderden gewonden. Al Qaida Irak laat zijn tanden en zwarte vlag zien. In combinatie met de pakketjes in Athene en de vliegtuigen op weg naar Chicago heel wat activiteit. Dus D kwam ook onze medewerking te vragen: als je gaat slapen, weet dan waar je je PPE hebt (Personal Protection Equipment) en zorg dat je weet wat de procedure is om naar de saferoom te gaan. Nou, die hebben we hier inmiddels dankzij de huwelijken geoefend, dus wij zijn paraat. Verder wil hij dat we niet meer wandelen buiten de inner compound. Er was al eerder gevraagd om binnen de perken te blijven, vooral ’s avonds, maar nu wil hij ook dat we wat bescherming zoeken van mortiervuur, en in de outer compound ben je wel erg onbeschermd, daar is veel vrije ruimte. Voor mij heeft dat geen gevolgen maar voor de wandelaars die nu weer blokjes om willen op koele avonden is het jammer. Maar goed, D vraagt, wij draaien. Bijgaand een grafiekje wat vorige weken nog gold, daar zie je al een kleine stijging, maar die is dus afgelopen week heel stijl geworden.

 


 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s