Geen helm met vederbos


Helm Iemand heeft bedacht dat we de touwtjes strakker aan gaan trekken, oplettend lezertje. Ik was het niet, maar goed, het gebeurt. Het ene vind ik logischer dan het andere, dus ik zal maar met het beste voorbeeld beginnen. Morgen krijgt u dan iets waar ik minder het heil van inzie, met foto (half). Terwijl ik vanavond terugliep naar ons woongedeelte hoorde ik D instructie geven aan onze bewakers, de lokale jongens. Net op het moment dat ik passeerde zei hij: “Je hebt dus altijd je helm en vest en geweer bij je, als je niet op post staat heb je je helm in de hand. De enige plek waar je zonder gezien mag worden is de groene container.” (wij hebben hier heel wat containers in gebruik voor extra ruimte). Ik dacht er verder niets bij, tot ik op het dak stond. Kopje thee bij de hand, heerlijke koele avond, de zon net onder en de moskee om de hoek losgebarsten in gezang. Gezellig. Ik keek naar beneden en een bewakers van de cameraploeg zwaaide vrolijk naar boven. Ik keek naar de wachttoren voor mij en zag daar, tot mijn verbazing, twee bewakers: met hem en vest en geweer in de hand. Dat was voor het eerst. Die helm zag ik nooit, dat vest hing meestal over de balustrade van de toren. Nuttig natuurlijk dat ze ze nu dragen, als ze dan op je gaan schieten heb je er ook iets aan. Maar ik moet er toch niet aan denken een halve dag met die handel op en om te lopen, en als het straks weer warmer wordt helemaal niet. Maar goed, als wij expats hier weg zijn, daalt de beveiliging ook direct weer. De twee mannen zaten er en beetje timide bij, ze leken onder hun helmen wat kleiner dan normaal, het zijn hoge modelletjes. Toen ik even wat beter oplette zag ik overal de nieuw wacht aankomen en zich met de persoonlijke spullen uitdossen. De afgaande ploeg zal nog opgeluchter zijn geweest dan gewoonlijk, na zo’n lange dag bewaken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s