Bezoek van buiten

De COP is op bezoek, de hoogste baas hier in Irak. Niet voor ons uiteraard, hij komt voor de conferentie, samen met iemand die iets gaat zeggen over decentralisatie en iemand die alles op video zal gaan vangen. Maar nu hij er toch is praat hij ons tijdens onze wekelijkse expat bijeenkomst bij over de toekomstverwachtingen. Ik had u al gezegd, oplettend lezertje, dat wij allemaal het einde van het contract hadden aangezegd gekregen en dat we bij een mogelijk vervolg maar moesten solliciteren. Vandaag hoorden we dat het slim zou zijn naar iets nieuws uit te gaan zien. Het nieuwe project wordt veel kleiner want gaat veel minder kosten. Dus regionale expats, dat zit er niet in volgend jaar bij een vervolg. Voor sommigen een teleurstelling maar in ieder geval duidelijk. Nu eens zien wie er tot het einde blijft of wie er al vast iets nieuws aan gaat. Uiteraard, met een hypotheek, een alimentatie of een dure hobby moet je zorgen dat er brood op de plank blijft komen. Voorlopig houd ik het hier nog wel even uit en wat hierna komt zien we dan wel weer. Verder zijn de eerste gasten van de conferentie aangekomen en kregen we een telefoontje van Dr E dat alles goed liep en er vooralsnog geen heel grote afwijkingen waren van onze beschikbare capaciteit. Hij verwacht een handjevol kamers extra nodig te hebben, maar dat laat zich oplossen en maakt dat we in ieder geval niet voor niets hebben gewerkt. Men is hier in zijn vrije weekend bezig, vandaag en morgen, dan is het leuk als die inspanning de moeite waard is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s