Meeting

Een interessante bijeenkomst bijgewoond, oplettend lezertje. We hebben hier problemen met het besteden van de budgetten. Een wat groter probleem dan bij ons om dat men nog geen meerjaren begroting heeft. We zijn er al een tijdje over bezig en hebben bedacht dat er echt lange termijn oplossingen moeten komen. Structuur en cultuur veranderingen dus. Daar hebben we de Gouverneur voor nodig, dus vandaag was daar zijn kabinetshoofd, of zo’n soort titel. Ik vergelijk het maar gemakshalve met de directeur bedrijfsvoering bij ons, maar zeker weten doe je het niet. Een Vip dus, net als het hoofd van de afdeling budgetten. Het interessante was de manier waarop zo’n niet onbelangrijke bijeenkomst wordt gehouden hier. Verstaan kon ik alleen losse woorden, ik let heel erg op, maar natuurlijk geen verhaal. Wel zie ik hoe mensen zich hier gedragen bij zo’n gelegenheid. Ten eerste is de starttijd (in dit geval 10 uur) een ruwe indicatie van de aankomsttijd van de genodigden. De eerste kwam om half elf, en toen hebben we om mij onduidelijke redenen nog eens twintig minuten gewacht, waarna we begonnen met de aanwezigen. Een half uurtje later was de laatste binnen. Wat dan niet wil zeggen dat iedereen tot het einde blijft. Degene die het eerst kwam was ook het eerst weer weg. Dat is nog redelijk. Degene die het laatst kwam is ondertussen twee keer van de bijeenkomst weggelopen om iets anders te gaan doen, iets ook heel belangrijk trouwens. Telefoon uitschakelen, ben je gek, wie weet wat je mist misschien. Als het heel netjes gaat zit je assistent met de telefoon buiten en die brengt hem dan binnen als het dringend is, en da kun je ook rustig de agenda trekken en een afspraak maken, we wachten gewoon even. Of je voert je gesprek niet al te hardop, dan kun je er algauw een stuk of drie voeren in zo’n twee uur. En niemand stoort zich er aan dus dan is het ook niet storend, zeg maar. Daarna allemaal gezellig aan de lunch in ons restaurant, een lunch die dan overigens van buiten komt. Erg gelet op gebaren en aankleding wat mij weer reden geeft tot allerlei vragen die ik mijn collega’s kan stellen. Die er trouwens gepast gekleed bij stonden, strak in het pak. Na afloop in vijf minuten bijgepraat over het resultaat, en ik had tijdens de bijeenkomst al begrepen dat er ook van mijn afdeling grootse dingen verwacht worden. Vraag me niet hoe ik dat weet, want ik versta er werkelijk niets van.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s