De omweg naar Al Basrah (eigen foto)


Twintig over twaalf was ik weer thuis, oplettend lezertje, net op tijd om de lunch nog mee te pakken. Daarna de ongebruikte flightbag weer uitpakken en eens kijken op kantoor. Overal verbaasde gezichten, maar sommigen waren blij dat ik terug was. Er was dan ook genoeg te doen. Alle hardware voor de conferentie was binnen, ergens hebben we nu een ruimte met tassen, mappen, pennen, blokjes en wat er verder nog aan uitdeelbaars is bij een conferentie in Irak. Geen paraplus zoals bij de VNG conferentie, maar verder heel aardig, inclusief de doosjes snoepjes voor tijdens de breaks. Men kon dus wel wat hulp gebruiken want dinsdag is ook nog de dag dat de weekly narratives ingeleverd moeten worden, samen met de bullets voor het online systeem en de vooruitzichten voor komende week. Kortom, ik hoefde me gelukkig niet te vervelen. Ondertussen werd er een workshop gegeven aan degenen die de groepsdiscussies moeten begeleiden. Verder dreigt de omvang van de conferentie uit de hand te lopen. Zijn we in Nederland gewend dat je komt als je uitgenodigd bent, en melden we ons (meestal) af als we onverhoopt niet kunnen, hier is dat anders. Wie niet komt laat zelden iets van zich oren, wie wel komt zonder uitnodigen laat dat niet weten. En wegsturen zit er niet in schreef ik al. Nu kregen wij bericht dat een aantal gouverneurs aan collega’s heeft gemeld met hun hele gevolg te zullen komen. Geen idee wie of wat dat zijn, maar meer dan een of twee in ieder geval. En waar de ene VVIP dat doet kan de ander niet achterblijven. We hopen nu maar dat de no-shows en de uninvited guests het tegen elkaar op nemen. Want we willen niet te veel, maar ook zeker niet te weinig kamers hebben. Afijn, maandag weten we in ieder geval zeker hoeveel gasten aanwezig waren. Dat wordt wat met al die konvooien vrijdag.

PA260003

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s