Wie verre reizen maakt (eigen foto)

PA260001 Wie verre reizen maakt kan veel verhalen, een uitdrukking uit de tijd dat ik nog echt verre reizen maakte. Verhalen stond toen voor het van de ene plek in de haven naar de andere plek in de haven gaan. Iets wat altijd veel meer tijd kostte dan gewenst, en liefst midden in de nacht of onder het eten moest gebeuren. Zo erg is het hier niet, maar vervoer van A naar B, of in mijn geval van B naar B duurt altijd langer dan je zou willen. Dus stond ik vanmorgen kwart voor acht klaar met mijn helm en vest en koffertje en laptoptas. Een kort ritje door Basrah, na 20 meter de eerste kudde schapen te pakken, midden in de straat. Dan ben je dus ruim voor negen uur op de base. Maar dan? Vooruit, dan maar naar de PX met D, onze minder hier. Ik zou zelf kunnen rijden, maar ik weet zeker dat ik verdwaal. De ene blastwal lijkt sprekend op het andere hek. Alle winkeltjes af deze keer op zoek naar gekleurd papier. Is er niet, evenmin als een bolletje touw of muziek CD's van eigen bodem. Maar nu weet ik het in ieder geval zeker en ken ik alle souveniers die je hier zou kunnen aanschaffen. Als je dat zou willen. Dan tijd voor de lunch. Vooral het ijs, jawel die hele bak vol, was weer heerlijk. Dus ruim voor enen bij de trailer, laptop opgezet, mannetje erbij voor het internet, post ophalen. Tja. Dan ben je toch snel door het werk heen, op kantoor zijn ze allemaal druk met voorbereidingen bezig. Rapportje lezen, herzien en in de spreadsheet plaatsen, veel meer werd het niet. Even voor thee naar een koffietentje in de buurt. Ja, een koffie trailer natuurijk. Van binnen leek het ook echt wat, er was een fors aanbod van heerlijk uitziende gebakjes, vers gemaakt. Gevallen voor de mille feuille, door de lokale medewerker achter de toonbank uitgesproken als millie-fillie. Dan maar weer terug naar de trailer. De lokale luchtvaartmaatschappij heeft wel vertrektijden. Vaak houden ze die ook aan. Vaak ook niet. D is in constant contract en haalt mij op als we hier weer weg mogen. Dan ben ik toch al een dag onderweg voor een vlucht van iets van een uur of zo. Vanavond dan in B in een bedje en morgen de workshop. Ik zei het al, wie verre reizen maakt…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s