De klop op de deur (eigen foto)

PA220001 Onrust op de gang vanavond terwijl ik naar een film zat te kijken. Geroep, gepraat, geloop. Deze gang is overwegend rustig dus ik zat met gespitste oren. Een klop op de deur. Vanwege de hitte ben ik niet in een toestand om de deur direct op te doen, maar ik heb gelukkig wel een simpel overgooi gewaad, ooit meegenomen uit Egypte. Het deed nu goed dienst. Niet de inleiding van vorige keer, of ik maar als de sodemieter helm en vest aan wilde trekken, wilde pakken waar ik erg prijs op stelde en naar de hal wilde gaan voor begeleiding naar de safe room. Er was een incident bij de poort. Grabbag weer gepakt, mijn camera en Ipod en een losliggende portemonnee in de grabbag en gaan. Duidelijk alerte PSD-ers, veel voelbare spanning, een poort die gesloten werd en een mannetje er bij, drukte in de safe room en het afroepen van namen. We zetten maar weer de stoeltjes uit, en bereidden ons voor op een warme avond. Ik zat nog niet of D, onze cockney meldde zich over de portofoon: It is now been confirmed: the shooting was for a wedding! Opluchting en gelach. We mochten allemaal weer terug naar ons kamertje. Het was een goede oefening, we bedankten onze bewakers uitvoerig voor de moeite en het alerte optreden. Die Egyptische jurk hangt nu aan het haakje naast de helm. Je hebt ze hier toch vaker en sneller nodig dan je denkt. Ik heb nu wel het laatste stuk van de film gemist.

2 gedachten over “De klop op de deur (eigen foto)

  1. Spannend verhaal met verrassende ontknoping. Leuk dat je in je titel naar een bekend boek verwijst!
    Vandaag kun je in Nederland als bibliotheekabonnee een gratis boek afhalen, De Grote Zaal, uit 1953!

    Groet van Margreet.

    Like

  2. Is al de derde boektitel die ik gebruik. (en een vrije bewerking, de brief aan de koning)Grappig als iemand dat ook herkent. Bij ons thuis was een vast grapje dat er een vervolg was op dat boek. Je raadt het al: binnen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s