Babel

Ishtar_gate_pergamon_museum Collega S, ook VNG, kwam langs vanwege de conferentie. Hij liet foto’s zien van een vorige versie. De bofkont was daar als een van de weinige expats aanwezig. Zo’n hele dag op een conferentie hoeft op zich niet zo boeiend te zijn, maar hij had ook een excursie laten regelen. Naar de oude stad Babel, vlak bij het nieuwe Bagdad. Omdat hij daar was mocht hij mee. Op de foto’s de muren en torens van de oude stad en ook een heel grote, blauw betegelde poort met dierfiguren. Hé, dat kwam bekend voor. Ja, dat klopt, zei collega S: dit is een kopie. Aha: en het origineel staat in Berlijn, in het Pergamon museum. Been there, done that, met vriendin P. een paar jaar geleden. Indrukwekkend vond ik het toen al. Gelijk een stuk minder jaloers op S. Op de foto's hiernaast de originele Ishtar poort en de herbouwde ziet u hieonder.

 

203403

Een gedachte over “Babel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s