Afscheid II

Was het afscheid van K een vrij eenvoudige bedoening vorige week, de lokale medewerkers doen dat anders. Zij hadden een feestje geregeld vanmiddag. Iedereen werd opgetrommeld, er werden cadeaus gekocht en uitgedeeld, men hield speeches. K is een aardige man, zijn medewerkers hebben mooie tijden met hem beleefd, dat was te merken aan de opkomst en de cadeautjes. Hij heeft nu een Arabische outfit, zijn vrouw heeft nu ook een handgemaakt gewaad, er is een mini-samovar, handgemaakt en voor zijn vrouw een gouden hanger in de vorm van Irak. Lief, lief, lief allemaal. We hebben het hier over verandermanagement, daar zijn workshops in gegeven door de staf van K, dus dat werd mooi gebruikt in de speeches. Iedereen wilde nog een keer met hem op de foto, in verschillende samenstelling. Alleen, met de collega’s van de afdeling, met vrienden, nog een keer met ander licht. K is goed in management, maar wat rommelig in inpakken en afscheid nemen. Zijn bureaulades waren nog vol met van alles, zijn kamer is nu min of meer verdeeld in mee en achterlaten. Morgenochtend om elf uur gaat zijn konvooi. Meer dan een jaar van zijn leven deelde hij met zijn collega’s hier. Hij zal blij zijn dat hij thuis bij zijn gezin is, dat hem erg mist. Maar hij zal zeker met weemoed en plezier terugkijken op zijn periode hier.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s