Jong leven

P9300009 Een mei leggen alle vogels een ei. Tenminste, bij ons op het noordelijk halfrond dan natuurlijk, oplettend lezertje. Ook hier in Basrah zag ik in juni en juli jonge mussen, dus hier houden ze zich er ook aan. Maar sommige vogels leggen te hooi en te gras. Duiven bijvoorbeeld zijn lang en vaak actief. Volgens Mr A zat er een duivennest in de raamnis van badkamer naast ons kantoor. Hij zag vogels en gedoe. Ik had die duiven al veel gehoord, ze zelfs opgenomen met Flipje. Het zijn die echt Arabische torteltjes, die mij erg deden denken aan het hotel in Dahab waar ik drie keer zeer vrolijke vakanties doorbracht. Een onmiskenbaar koerduifjes geluid. Even polshoogte genomen vanaf het balkon, u weet wel, dat balkon van Ali C. Als ik mij om de muur heen boog kon ik de raamnis net zien. En inderdaad, daar zat een duifje op haar nest. Fotootje genomen om aan Mr A te laten zien, zodat hij gelijk kon zien zijn veronderstelling juist was. En nu ziet u hem ook. Trouwens wel slim van die duiven want de goede tijd breekt aan, minder heet. Ik zie meer vlinders en ook meer vliegen en muggen, die zich verstopt hadden toen het zo heet was.

2 gedachten over “Jong leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s