Zondag (22/08)

P8220039 Slapen onder je dekbed, zonder geluid van de airco. Uitslapen omdat de zomertemperatuur van Nederland dat toelaat. Een douche die je op je favoriete temperatuur kunt zetten. Een lege koelkast dus zondag gelijk boodschappen doen. Den Helder en zeker Julianadorp, waar ik woon, mag zich verheugen in toerisme, het voordeel daarvan is dat flink wat winkels open zijn op zondag. Wat een luxe, een boodschappenkarretje, vers bruin brood, Hollandse geitenkaas, en als extraatje een grote bos blauwe bloemen. Die kunnen wel een weekje staan en mijn huiskamer opfleuren. Zelfs een mooie nieuwe koffer heb ik kunnen kopen in dat winkelcentrum om de hoek, het type  waar ze op Schiphol reclame voor maken met foto’s van ijshockeyers. Zeer licht in gewicht, dat hebben we nodig met al die bagage die ik steeds mee sjouw. Even door de HEMA voor cadeautjes als ik straks terug ga. En dan lekker met een kopje thee op de bank de kranten van de afgelopen dagen gelezen, net als altijd. Hé, een bank! Daar heb ik ook al een tijd niet op gezeten. Een goede vriendin op bezoek en dan gewoon lekker de tijd laten lopen. Dus niet gelogd zondag, maar ik hoop dat u er begrip voor hebt. Een stapel post met allerlei formulieren die ik niet in kon vullen, en of ik dat maar even snel wil doen, een vreemd vertraagde betaling waar ik achteraan moet bellen, uitnodigingen voor openingen die reeds lang achter de rug zijn, verjaardagskaarten van mensen die volgende week langs willen komen, nu twee maanden terug. Er is wel het een en ander recht te trekken na mijn snelle vertrek in mei.

Een gedachte over “Zondag (22/08)

  1. hoi hoi lieverd

    jammer hoor dat ik je mis nu je thuis bent
    ik zit hier in pieterburen bij de zeehondjes zo als je weet maar vrijdag komt Loes mij weer halen en dan blijf ik weer voorlopig thuis tot de volgende nood kreet van Lenie’t hart

    lieve groetjes je zusje

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s