Badge (eigen foto's)

P8160009 Vandaag naar de basis voor mijn badge. Vanwege allerlei bureaucratisch gedoe werden we niet door onze eigen PSD-ers gereden, maar door een Amerikaanse out-fit. Die verontschuldigen zich voor alles. Andere route, andere poort, 2 minuten oponthoud, iets vergeten: uitgebreide excuses. Ja, mij maakte een omweggetje na bijna drie maanden binnen de muren natuurlijk niet uit, ik vond het prima. Kon ik met eigen ogen van dichtbij de huizen onder de daken zien die ik anders alleen van het dak af kende. Door de omweg kwamen we vlak lang de haven, zag ik dat schip met slagzij eens uit een andere hoek. En ja, inderdaad, dat was de moskee, waarvan wij alleen de spits met de groene neonverlichting zien ’s avonds. De stalletjes met de watermeloenen, de winkels met van alles en nog wat, de posters voor verloren imams, jongetjes met ezelkarretjes, mensen wachtend op de bus. En overal wachtposten, checkpoints, pantserauto’s met de deuren open, pantserauto’s met de deuren dicht. Langs een ministerie, langs een ziekenhuis, een pretpark. Als een spons die drie maanden in 49 graden heeft gelegen zoog ik de omgeving op. Jammer dat de achterste ramen van deze auto’s zo donker waren. Op de base wel drie keer in hetzelfde kantoor geweest om er voor te zorgen dat, nu ik er toch was, ik ook de PX en de D-FAC in mocht. De grote attractie hier. Je moet er wat voor over hebben, onder andere alle vingerafdrukken, je handafdrukken, de zijkant van je handafdrukken en je irisscans laten nemen, maar dan mag je ook binnen in La La land. Mijn hele boodschappenlijstje afgewerkt en al die dingen die je niet nodig hebt, of waarvan je niet weet dat ze er zijn meegenomen. De fiets en de auto en het nieuwe vloerkleed heb ik niet gedaan, de massage stel ik uit tot een later keer en de kapper doe ik nu maar niet, maar het was toch even een leuke afleiding.  En ik weet nu ook weer hoe heet heet is, we hebben dezer dagen zuiden wind, dus alhoewel het vanochtend eigenlijk nog koel was stond het water ons in de nek van de relatieve vochtigheid, die de hele dag hoog bleef. We hebben wat afgesjouwd daar. Er staan daar dus heel veel mensen ’s morgens in de rij om buiten aan het werk te gaan, bij deze temperaturen, en dan ook nog Ramadan, niet drinken in deze hitte. Na een lunch met heel veel aardbeienschepijs met slagroom toe, met drie plastic tasjes vol weer vertrokken halverwege de middag. Heb ik nu die badge? Nee, dit was stage een, ik moet ooit nog een keer, en als het meezit heb ik hem volgende maand.

Toen we thuis waren belde een van onze collega’s die daar wacht op zijn vliegtuig: vier mortier granaten ingeslagen op de base. Dat heb ik dan weer gemist.

 

1 thought on “Badge (eigen foto's)

  1. 4 mortier granaten nadat je daar weg was?
    Maar wel heerlijk voor je dat je nu echt wat van de omgeving hebt gezien. En voortaan geen uitjes meer maken. (kijkt streng)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s