Perfide

Ik heb me gisteren door een van onze legal eagles uit laten leggen hoe de bomaanslag heeft plaatsgevonden afgelopen zaterdag op de markt hier. Daar heeft echt iemand over nagedacht. Je neemt een druk kruispunt in een drukke winkelwijk, op het moment dat het daar erg druk is. Je laat enkele tientallen meters voor het kruispunt in één straat een bom afgaan. De overlevenden rennen van de bom weg, velen naar het al drukke kruispunt. Op het moment dat ze daar aankomen gaat er kort op de hoek van de straat links van de vluchters de tweede bom af. Wie dat overleeft en nog kan lopen keert zich om en rent de ander kant op, de derde arm van de kruising op, en daar gaat dus iets later de derde bom af. Chaos compleet, vluchtwegen op een na afgesloten. In die wijk, binnen de cirkel van die drie bommen staat een groot gebouw, iets van de weg af. Wat doe je als je zoiets mee maakt? Je vlucht zelf of brengt anderen zo’n groot gebouw binnen. Dus daar ging aan het eind van de serie de vierde bom afx85

Ook doordacht: Je bestormt een huis, schiet de volwassenen overhoop, en je zegt de twee overlevende kinderen van 10 en 12 naar de legerpost dicht bij te rennen voor hulp. Die doen dat. Acht soldaten rennen het huis binnen, wat op dat moment explodeert. Elf doden, en twee ouderloze en dubbel getraumatiseerde kinderen.

Het kan me niet schelen waar je voor vecht en wie je bent, voor wie je wel of niet in gebed schiet en wat je denkt anderen te kunnen verwijten, maar wie dit uitdenkt is te slecht om te branden.

In datzelfde patroon valt de aanval op verkeerspolitie: je wilt totale chaos en zelf kunnen gaan en staan en rijden waar je wilt.

Ze planten de vlag van de haat nog dieper in een land waar die vlag al zo stevig staat dat het de eerste generatie wel niet meer goed zal komen.

 

 

Een gedachte over “Perfide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s