Granaat

P8110002 Hoeveel Midden-Oosten kun je op een dag verdragen? Na een dagje vasten smaakte het citroensap (uit een pak) en de verjaardagstaart voor een collega uitstekend. Maar het mooiste was het verse fruit dat er gisteren in de koeling lag. Daar lagen namelijk verse granaatappels, super rijp. Als u ooit een de verhalen van Duizend-en-een-nacht gelezen hebt (ik heb er ruim 600 achter de rug, volgend jaar de rest), dan weet u hoeveel die voorkomen in die verhalen en vergeleken worden met paradijselijk fruit, te vinden in de tuinen van de grote heersers. Er stond niet bij hoe ze ze aten.
Het is namelijk een raar fruitje, met ongeveer meer pit dan vruchtvlees. Doe dat maar eens beschaafd, al die vele tientallen  pitjes. Maar ik heb het nog eens nagevraagd, je moet ze niet pellen, je moet er een snee in geven en dan de pitjes in de schil uitpersen en het sap opslurpen. Ook niet iets dat een beetje beschaafd te doen is in gezelschap. Dus nu heb ik nog zo’n granaatappeltje hier op mijn kamer liggen. Die ga ik vandaag  dan maar eens op originele wijze soldaat maken. Want ze smaken heerlijk!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s