Opgeruimd

FE_ROMMEL_MM_jpg_275 Een lokale collega kwam terug die lang weg was geweest, ik had hem niet eerder gezien. Zijn bureau werd tijdens zijn afweigheid voller en voller, met spullen die ergens moesten blijven, de plek werd stoffiger en stoffiger, dat is hier haast niet te stuiten. Gisteren kwam hij weer terug, keek om zich heen en wat hij zag beviel hem niet. De schoonmaker werd er bij gehaald, dozen werden opgeruimd, papier uit hoeken en gaten verwijderd, de koelkast ontdooit en schoongemaakt en vandaag rook het kantoor naar jasmijn. Omdat zijn hoekje net buiten de airco’s valt regelde hij vandaag een fan, kreeg zijn computer weer up to date en liet de rest van de collega’s een duit in het zakje doen. Kijk, dat zijn collega’’s waar ik van houd. Type: verbeter de wereld begin bij je bureau (ik strooi hier met Hollandse gezegdes, dat wilt u niet weten, ze vinden ze prachtig). Benieuwd of hij veel navolging krijgt. De mannen zeggen zelf: sometimes they need to wake us up. In de stroom van het opruimen kwamen allerlei onvermoede zaken uit afgesloten kasten en dozen. Een hele serie wereldliteratuur, waaronder alles van Shakespeare en Jan Austen bijvoorbeeld. Spullen die gebruikt werden bij het vaststellen van grenzen, toen men hier pas begon, en de serie kaarten die daarmee gemaakt is. Allerlei kantoorspullen die wij hier node misten. Extra klokken en hangsloten zonder sleutel. U kent dat wel. Maar nu is het weer opgeruimd en fris, en morgen laten we de vloeren in de alkoven een goede beurt geven. Ik ben nu in ieder geval niet meer de enige die eens iets opruimt of schoon maakt. Eens kijken wie er volgt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s