Stilte

Ts Normaal wordt hier om zes uur ’s morgens de generator omgezet. Om de een of andere reden blijven onze airco’s daarna uit (die op kantoor gaan wel  weer aan na een wissel). Mocht je nog niet wakker zijn om zes uur, dan wordt je dat vanzelf van de warmte. Meestal voldoet dan een druk op de knop om de  koelte weer terug te krijgen. Vanmorgen werkte dat niet en schoot mij te binnen: er zouden reparaties zijn tussen zes en acht. Er ging ook door me heen: zo warm is het nu dus bij onze collega’s thuis, niet alleen nu, maar elke nacht (hoorde later van een expat collega dat hij precies het zelfde had gedacht). Dus net als zij besloten naar het dak uit te wijken. Zonder het dreunen van de generatoren waren daar nu alle vogels goed te horen: de mussen en de spur winged plover deden een wedstrijdje. De stemmen van de bewakers die beneden op een stoepje zaten, de geluiden van buiten de muur. Het was zo koel (nou ja, oplettend lezertje, alles is relatief immers) dat ik nog wat gezond heb ook. En veel over de omgeving uit staan kijken. Daar verderop stond iemand op zijn terras, had ik nog niet eerder gezien. Zou die buurman ook wel eens naar ons kijken en zich afvragen welke gekken daar in ’s hemelsnaam zitten? Een politiewagen kwam terug van patrouille en daarna een wat forsere, in camouflagekleuren. Niet de gewonde politie, maar met zo’n bakje vanwaar uit je de gehele omgeving kunt overzien. Onze buren hier. Mensen op weg van hier naar daar, nu het nog te doen was. Tegen achten deed onze generator het weer en was het gedaan met de relatieve stilte. Maar het was weer koeler binnen dan buiten, dus tijd om terug te verhuizen en een luie zaterdag te vieren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s