Uitzicht

Ak47 Ik weet niet hoe het met u is, oplettend lezertje, maar ik zit in een restaurant altijd graag aan een tafeltje bij het raam. Ook hier in Basrah. We hebben twee van die tafeltje, voor drie personen en meestal eet ik aan een daarvan. Met uitzicht op het terras. Stelt u zich daarbij voor een betegeld plateau, waarboven aan een muur een basket, en waarop af en toe een tafeltje staat me teen of twee stoeltjes. Gelig van kleur, de locale variant van onze witte hartmanstoeltjes. Op die stoeltjes zit dan iemand van de beveiliging, als het niet te warm is, dus ’ s morgens vroeg en in de namiddag. En hij zit daar niet om vliegen te vangen, en is daar vaak aan het werk. Zo geeft hij instructie aan onze locale bewaking. Dus tijdens het ontbijt heb ik al eens mogen aanschouwen hoe je snel een AK 47 uit elkaar haalt, controleert , schoonmaakt en weer in elkaar zet en schietklaar maakt. En ook al een keer gezien hoe je het snel je pistol in de aanslag hebt . Ik durf te wedden dat u dat niet vaak ziet van af uw ontbijttafeltje in het restaurant.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s