Isolatie

Voor een land dat zo warm is doet men hier soms vreemde dingen. Zo bouwt men zonder isolatie of spouw tegenwoordig. Vroegere bouw liet toe dat warme lucht kon ontsnappen en dat de daken koel bleven, maar met de komst van de moderne tijd en zijn airco’s heeft men dat los gelaten. Nu, al e r geen stroom is worden de huizen onmiddellijk  zeer warm. De watercontainers op de daken zijn ook zo iets. Als schilder vind ik het prachtig dat ze zo mooi rood zijn, maar handig is dat niet hier. Ze worden erg warm, te warm. Zelfs handen wassen overdag moet je voorzicht doen. De rest moet je gewoon laten als het even kan.  Onze gymzaal heeft een golfplaten dak, dat geeft een aardig stoofeffect overdag. Maar we gaan er wat aan doen. In de gymruimte is nu een verlaagd systeemplafond aangebracht. Dempt niet alleen geluid maar maakt de airco ook een stuk effectiever. En die watertanks gaan we wit schilderen in de hoop dat dat een paar graden scheelt. Ik moet dus nog gauw wat foto’s maken voor dat gebeurt, want zoals gezegd, ze zijn mooi in het rood!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s