Isolatie

Voor een land dat zo warm is doet men hier soms vreemde dingen. Zo bouwt men zonder isolatie of spouw tegenwoordig. Vroegere bouw liet toe dat warme lucht kon ontsnappen en dat de daken koel bleven, maar met de komst van de moderne tijd en zijn airco’s heeft men dat los gelaten. Nu, al e r geen stroom is worden de huizen onmiddellijk  zeer warm. De watercontainers op de daken zijn ook zo iets. Als schilder vind ik het prachtig dat ze zo mooi rood zijn, maar handig is dat niet hier. Ze worden erg warm, te warm. Zelfs handen wassen overdag moet je voorzicht doen. De rest moet je gewoon laten als het even kan.  Onze gymzaal heeft een golfplaten dak, dat geeft een aardig stoofeffect overdag. Maar we gaan er wat aan doen. In de gymruimte is nu een verlaagd systeemplafond aangebracht. Dempt niet alleen geluid maar maakt de airco ook een stuk effectiever. En die watertanks gaan we wit schilderen in de hoop dat dat een paar graden scheelt. Ik moet dus nog gauw wat foto’s maken voor dat gebeurt, want zoals gezegd, ze zijn mooi in het rood!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s