Dokter

ImagesCAD0ADRG Ik vertelde u in een eerder blog van onze dokter die op mijn verjaardag mijn bloeddruk mat met zijn splinternieuwe bloeddrukmeter. Niet zo vanzelfsprekend als het lijkt, zo groot is deze compound niet. Als de lokale medewerkers naar huis zijn en je de bewakers op de torens niet mee telt, halen we de vijfentwintig man niet, en dan moet er ook echt niemand met vakantie zijn. Niet echt een heel drukke werkomgeving voor een arts. Toch kwamen er zes op de advertentie af en kozen we de jongste, meest ambitieuze. Zou goed in het team passen en wilde zich graag bewijzen en internationale ervaring op doen. Trots begon hij aan het inrichten van zijn spreekkamer, steeds nieuwe zaken arriveerden. In de keuken hield hij de hygiëne in de gaten, de koks werken tegenwoordig met handschoentjes. Overal verschenen mededelingen, in de gymzaal kwam een waarschuwing tegen oververhitting. Hij verbond een verstuikte enkel en verzorgde oogdruppeltjes voor rode ogen (die heb je hier makkelijk met al dat stof en die airco). Vandaag was hij er plotseling niet meer, hij had ontslag genomen. En bellen lukte ook niet meer. Ik kreeg op mijn vraag waarom hij was getopt een vaag antwoord, en dan moet je doorvragen, oplettend lezertje.

Het schijnt dat onze dokter zich niet veilig voelde, het woord bedreiging werd zelfs geuit. Zou te maken kunnen hebben met het feit dat hij uit het veel vooruitstrevender Bagdad afkomstig is, we zitten hier midden in de Iraakse biblebelt. Maar in ieder geval moeten we nu weer adverteren, want een aantal mensen is er vast van overtuigd dat we hier een fulltime arts nodig hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s