Wandelgangen

M sprak me aan op de gang, een van de slimme jongens van wet- en regelgeving. Hij had gehoord dat ik deputy mayor was geweest, klopte dat? Ja, dat klopt. En hoe zat het in Nederland met de invloed van de politiek partijen op de gang van zaken? Ik vertelde hem of de invloed en de beperkingen die politieke partijen hebben in Nederland, noemde maar weer eens het verschil tussen onze parttime lokale en provinciale volksvertegenwoordigers, als schril contrast met de full time functie die het hier is, met eeuwig pensioenrecht. Ik heb dat vaker verteld, en men ziet daar de voor en nadelen van in. M. was hevig gexefnteresseerd, stelde de goede vragen en kreeg de goede antwoorden kennelijk. Of ik dat ook een keer voor al zijn collega’s wilde herhalen? Ja, dat wil ik wel, daar ben ik hier voor. Hij zou het regelen met Dr E. de DRTL hier. Hij bedankte me hartelijk voor mijn tijd. Hij ging terug naar de workshop waar hij en zijn collega’s zeer betrokken en actief mee bezig waren: hoe betrek je de burger bij beleidsvorming? De PC’s zagen er nog niet veel in, maar na deze workshop weet een aantal van hen hoeveel kwaliteit er hier voor ons werkt. Dit zijn vruchtbare dagen voor de lokale politiek heb ik het idee. Als we nu ook nog de deadline voor de begrotingen halen, is iedereen blij.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s