Zaterdag

P6260056 Een redelijk koele week achter de rug, oplettend lezertje, temperaturen onder de 45 graden en noordenwind. Gisteren zelfs maar 40 graden en ook vandaag schijnt de zon niet echt zijn best te doen qua hitte. Vannacht dus geen airco aan, heerlijk rustig. Alleen de fan maalde lui zijn rondjes, voor het tropische effect. Vanmorgen ondanks de vrije dag er bijtijds uit. Uurtje work-out. De gymruimte is voorzien van een sjiek dubbel plafond, met een stuk of 30 planfondlampen, de kieren zijn dichtgekit en de airco staat te brommen. Echt koel dus als je binnenkomt. Daarna even het dak op om wat zon te genieten, tot negen uur was dat redelijk goed te doen. Helaas mijn kijkertje nog niet, maar het was al weer rustig op straat. Dan een redelijk koele douche, ook dat was een novum op deze tijd van de dag. Hedt leven is goed als de temperatuur zo laag blijft. re zijn vandaag weer drie gasten aangekomen, waaronder twee bekenden uit Kerada. Zij zullen hier vier dagen zijn om een meerdaagse workshop over wetgeving te geven, met de decentralisatie is dat nu een zaak van de provinicale politiek en dat is nieuw. (ik kom daar nog op terug in een ander logje). Een lekkere luie ochtend dus. Na de lunch, met een echt broodje Shoarma (zonder knoflooksaus, daar doen ze hier niet aan kennelijk) maar even schilderen.

Maar het mooiste vandaag was het feit dat A.een deel van mijn boodschappenlijstje had bemachtigd. Een klein kijkertje, wat wel tot 1 kilometer ver weg kon kijken volgens hem. Zelf had hij nog nooit door een kijker gekeken. En hij had twee vliegengordijnen meegenomen, een bruine van kralen en een groene van blaadjes. Ik heb ze allebei maar genomen, de prijs was het punt niet en zo kan ik nog eens afwisselen. Als het dan hel warm wordt ben ik wel blij met een groen blaadje wellicht. En eht werd ter plekke geinstalleerd, ondanks de vrije zaterdag. Daarna even gedrieën het dak op om te kijken of het kijkertje werkte en of inderdaad ook vanaf dit dak de rivier zichtbaar is. En verdraaid, wat ik altijd had aangezien voor het dak van een loods is gewoon een flink stuk water. A. ook even laten kijken door de kijker, en ook de handige installateur van het vliegengordijn, die volgens hem wel vaker door een kijker had gekeken. We vonden het allemaal prachtig. Dus sta na het eten te genieten. De volle maan staat dan ook hoog aan de hemel, de koele bries zal hopelijk weer waaien en ik kan het uitzicht nader bezien. En snel, want over een week schiet de thremometer door de 50 is de verwachting.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s