Water III (eigen foto)

P6160024 De douche doet het weer uitstekend, dank u, oplettend lezertje. De leiding was geblokkeerd. Dus als ik op tijd ben kan ik heerlijk douchen. Op tijd wil zeggen ruim voor zeven uur, en dan moet je echt van een hete douche houden. Dus ik bof. Maar behalve waswater moet er natuurlijk ook drinkwater zijn. Niet uit de kraan, hoewel het veilig genoeg is om je tanden te poetsen. Maar verder drinken we water uit flesjes. Op deze compound is dat van het merk AquaFina, en het smaakt inderdaad uitstekend. Vandaag kwam er een verse vrachtwagen vol nieuwe flesjes. Die worden per twee pakken op je kamer gezet en als het minder wordt krijg je nieuw. Verder staan overal koelkasten waar dat water in zit, en op de gang van mijn werkverdieping staat er ook een. Vlak naast de plek waar wij onze koffie en thee vandaan kunnen halen, waar altijd schone bekers staan en een fan om je het idee te geven dat het niet zo warm is, want op de gang is geen airco.

Een vriendelijke jongeman draagt er zorg voor dat er altijd voorraad is en houdt tevens onze kantoren schoon. Toevallig kwam hij op een dag aan met een doos Achmad thee, veel lekkerder vind ik dan de Lipton die hier overheerst. Ik blij en ik vertelde hem in mijn beste Nederlands dat dit mijn favoriete merk was en dat ik die met de gele band nog lekkerder vond. Twee dagen later stond er een doos met gele band (met kardemom, ik kan het u aanbevelen, te verkrijgen bij uw plaatselijk Turk of Afghaan.) Service toch. Maar vorige week,  op de warmste dag tot nu toe, geen enkel flesje water in de koelkast en geen verse bekers. De koffiejongeman moest mee met een bijeenkomst ergens in de buurt waar wij wat aan TOT of TA of OJT deden. Dat doen we namelijk nogal veel. Dat was afzien! Ook vandaag was hij er niet, maar er lagen gelukkig wel flesjes. Na de lunch had ik in ieder geval ook weer een beker.
Ondanks alle goedbetaalde krachten die er rondlopen denk ik dat deze jongeman die dagen het meest gemist is en ik denk niet dat hij goed betaald wordt. Sinds kort heb ik een eigen beker, met fraaie patriottische kreten (Amerikaanse) vanuit de PX store. Voor op kantoor en op de kamer. Dat laatste natuurlijk alleen als ik een waterkoker te pakken kan krijgen, dat is nog niet gelukt. Maar zo heb je tenminste iets om naar uit te kijken de komende  maanden.

Een gedachte over “Water III (eigen foto)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s