Troebelen III

Images Ze zijn het onderwerp van gesprek, de troebelen van deze week. De volgende zijn al aangezegd. Er wordt, zoals het op een goed kantoor hoort, druk over gesproken bij de theekan (bij gebrek aan de koffieautomaat). Wat gaat er gebeuren en wat betekent dat voor ons werk? De gouverneur van deze provincie is van de grootste partij, evenals de voorzitter van de provinciale raad (de PC Chair genaamd door ons). Toch verwacht men hier dat de gouverneur ten val zal worden gebracht over deze rellen, en dat de voorzitter zijn plaats gaat overnemen, uiteraard democratisch verkozen door de meerderheid van de PC. Nu kan er veel anders zijn in Irak dan bij ons, maar dit komt me toch heel bekend voor. Mensen die mij kennen vanuit de politiek weten dat ik bij herhaling beweer dat gedoe in politieke partijen en fracties meestal een kaliefen strijd is. Vroeger had je namelijk een stripverhaal met een grootvizier die er op los intrigeerde en kalief wilde worden in plaats van de kalief. Bij fracties zag ik nog weleens wethouders in het nauw als de fravo ambities had. En zie, ook hier, waar ooit echte kaliefen rondliepen, is dat actueel. Niets nieuws dus onder de zon. Wel lastig is dat de deadline voor de begroting vervroegd is door de Minister van Financiën. We waren er hier helemaal klaar voor om de PC’s en GO’s te begeleiden in dat werk, om zo voor 2011 een mooi product met dekking af te leveren. Maar nu kunnen we door de troebelen de geplande meetings en workshops hiervoor voorlopig wel vergeten, en als het tegenzit hebben we straks erg veel inhaal werk.

En dan ook nog stakende PC’s. Je verzint het niet, maar het gebeurt. Never a dull moment in Basrah!

 

2 gedachten over “Troebelen III

  1. hoi linda rose, geweldig dat je deze uitdaging, met alles er op en er aan, bent aangegaan. ik volg je blogs met plezier, succes met alles, en de PC’s doen het vast morgen weer, wel lekker om in het tempo van het land mee te gaan! groetjes uit den helder! marianne

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s