Werk

Basra 020 Maar even over het werk, want daar zit ik hier uiteindelijk voor. Mijn tweede werkdag in Basra. Had allerlei plannen om schema’s op te vragen en meer van dergelijk leuks, toen we ineens overvallen werden door een 20 man sterke groep die gezellig kwam vergaderen. Was ooit gepland, maar niet door iemand die hier nu nog is, dus wij wisten van niets. Daar maar even heen dan. Bleek te gaan om een viertal US organisaties die hier op een of andere wijze ondersteunen. En dan zien hoe je dat afstemt en integraal krijgt: een uitdaging. Over een week of zes willen ze weer bijpraten. We hebben besloten zelf maar even de agenda te maken en de zaak op poten te zetten, en dat klusje mag ik voor mijn rekening nemen. Handig, want zo leer je snel veel mensen en organisaties kennen.

En als ultieme daad vandaag ook mijn eerste rapportage gescreend en doorgezonden. Dat rapporteren is hier een nationale sport, dus daar is veel aandacht voor. Men wil zeker weten dat het geld goed besteed wordt uiteraard.

En voor je het weet is de dag dan al weer aanbeland bij het moment dat wij het dak op gaan. Maar daarover later meer, oplettend lezertje, we moeten de info immers een beetje uitsmeren over het komende jaar, en straks ben ik door de nieuwtjes heen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s