In Basra

Basra 028 Gisteren in de namiddag gearriveerd in Basra na een lokale vlucht met Iraqiair. Vlucht was kort, het wachten lang. Ze vlogen op tijd volgens de laatst doorgegeven vertrektijd, maar die tijd is eigenlijk nooit zeker dus moet je echt op tijd klaar staan. Dus zeg, om half acht ’s morgens. Vroeg je hotel uit, koffer in laden en weer in konvooi naar BIAP.  Ter illustratie hoe onzeker dat kan zijn, degene die ’s middags terug zou vliegen naar Bagdad had het vliegtuig gemist, dat ging niet om half drie maar om half twee, kan gebeuren.

Weer een ritje in konvooi van vliegveld naar compound. Hier kan ik wel een tijdje wonen. Veel minder herrie van generatoren, een nieuw of gerenoveerd woongebouw, met strakke witte wanden, een heerlijk bed, en alles doet het. Wel nog even wat aanpassingen regelen, zoals verlengsnoeren, gloeilampen en meer van dat gedoe. Een vrij kleine expatstaf, voornamelijk veel beveiliging en een man of zes voor de inhoudelijke kant van de zaak. Er wordt veel gewisseld en op reis gegaan, dus waar ik vanmorgen nog zeker was dat ik een paar maanden planning zou doen, kan dat morgen al weer anders zijn. Maar in ieder geval de dag doorgebracht op kantoor, met twee lokale senior advisers (of op zijn Amerikaans: advisors) die druk aan het werk zijn om hun rapportage over de activiteiten van de afgelopen week rond  te krijgen.

De activiteiten zijn er op gericht de provinciale volksvertegenwoordigers beter toe te rusten  op hun taak, en ook de gouverneur te ondersteunen bij zijn uitdaging om een begroting op tijd rond te krijgen. Zeer herkenbaar maar de uitdaging is hier, vanwege de afgelopen 40 jaar, iets groter dan bij ons.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s