Water

Kerada, amman hq eind mei 2010 021 Er is geen waterdruk in Bagdad, er zit water in de ondergrondse leidingen, hoe je het boven krijgt is weer een ander verhaal. Dus staan er kleinere generatoren voor de huizen en hotels om het water uit de pijpen te zuigen en de hoogte in te krijgen. Als er water is natuurlijk, het gaat ook wel eens fout, een enkele keer per jaar, en dan kan hete ven duren voordat je weer toevoer hebt. Men heeft hier dan ook de opslag vergroot om twee dagen zelfvoorzienend te kunnen zijn. Zuinig met water is dus het parool. En voorzichtig. Ik zit op de vijfde verdieping, de douche heeft weinig druk maar het is te doen. Drinken alleen uit flessen en bij voorkeur ook tandenpoetsen. Zeker nadat er hier een inspectie is geweest door de huurders van het hotel (mijn werkgever). Degenen die dat deed wenste dat hij het niet geien had, de staat van onderhoud is erbarmelijk. Dat gaat dus binnenkort veranderen, medewerkende verhuurder of niet. Maar ik heb daarna besloten om nog meer fleswater te gebruiken. Mensen die hier langer zitten krijgen ook regelmatig tyfus injecties. Gelukkig heb ik alle shots gehad, dus het zal wel meevallen allemaal. Je moet natuurlijk ook weer niet al te kieskeurig worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s