Water

Kerada, amman hq eind mei 2010 021 Er is geen waterdruk in Bagdad, er zit water in de ondergrondse leidingen, hoe je het boven krijgt is weer een ander verhaal. Dus staan er kleinere generatoren voor de huizen en hotels om het water uit de pijpen te zuigen en de hoogte in te krijgen. Als er water is natuurlijk, het gaat ook wel eens fout, een enkele keer per jaar, en dan kan hete ven duren voordat je weer toevoer hebt. Men heeft hier dan ook de opslag vergroot om twee dagen zelfvoorzienend te kunnen zijn. Zuinig met water is dus het parool. En voorzichtig. Ik zit op de vijfde verdieping, de douche heeft weinig druk maar het is te doen. Drinken alleen uit flessen en bij voorkeur ook tandenpoetsen. Zeker nadat er hier een inspectie is geweest door de huurders van het hotel (mijn werkgever). Degenen die dat deed wenste dat hij het niet geien had, de staat van onderhoud is erbarmelijk. Dat gaat dus binnenkort veranderen, medewerkende verhuurder of niet. Maar ik heb daarna besloten om nog meer fleswater te gebruiken. Mensen die hier langer zitten krijgen ook regelmatig tyfus injecties. Gelukkig heb ik alle shots gehad, dus het zal wel meevallen allemaal. Je moet natuurlijk ook weer niet al te kieskeurig worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s