Een vlinder in Bagdad

We zitten door de omstandigheden hier veel binnen. Als je niet uit kijkt kun je vergeten dat je in een erg warm land bent. Omdat mezelf toch nog even duidelijk te maken heb ik een kwartiertje op iemand zitten wachten op het terrasje voor een bungalow (stelt u zich er niei te veel van voor, alles is uitgewoond hier). Men doet dappere pogingen de tuinen te onderhouden, en dat werkt ook nog; als je even de moeite neemt rond te kijken bloeit er van alles, en niet alleen de bougainville. etrwijl ik daar zo zat te voelen hoe heet het is, fladderde er iets voorbij, waarachtig, een vlinder midden in de compound. Prachtig diertje, puntgaaf. Vrij groot voor Hollandse begrippen, zeg een flinke dagpauwoogmaat. Hij was zwart met witte regelmaitge vlekken, en op zijn achtervleugels naast zijn lijf een oranjebruine langwerpige vlek. Is er een kenner in de buurt, want ik heb nog geen site kunnen vinden die snel genoeg een antwoord geeft. Diezelfde dag ook nog een zangvogeltje. Leek op een koolmees qua kop, maar was groter en had een vrij lange staart. Zong erg mooi maar was ook zo weer weg. In Basrah is minder herrie, daar hoop ik meer vogels te horen. Ook de vogel heb ik nog niet kunnen benoemen, dus ik houd me aaanbevolen voor tips. Met de palbomen en de andere bloeiende struiken, en dan ookn og de kuikentjes die bij een van de gebouwen wonen, is er natuur genoeg. De katten zijn iets mider want erg vuil en de ratten zijn zo groot dat de katten er voor op de loop gaan. Zegt men, dat heb ik gelukkig nog niet gezien, wnnat ik heb een vreselijke afkeer van ratten, en deze hier zijn groot. Maar goed, de natuur komt met al zijn voor- en nadelen natuurlijk.

3 thoughts on “Een vlinder in Bagdad

 1. Haha leuk verhaal. Wat onwijs gaaf dat je daar zit zeg.Ik zou wel wat foto’s van de omgeving willen zien.

  Like

 2. Hallo Linda Rose,

  deze week heb ik je website ontdekt via het Helders Dagblad. Allereerst hartelijke groet, daarnaast wat tips om de naam van de vlinder (en andere dieren of planten) te kunnen achterhalen:

  – observado.org, een internationale site om aan een forum vragen over de natuur te kunnen voorleggen

  http://www.uoguelph.ca/~vnazari/
  site van auteur die boek over vlinders van Iran heeft geschreven

  Margreet.

  Like

 3. Hallo Margreet, wat leuk dat je meeleest. Bedankt voor de tip, ik ga zoeken naar die vlinder en de kikkers. voor de vogels heb ik een site gevonden van miitairen die vogelaars zijn. het is er allemaal op het internet.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s