Feest

Vandaag twee feestelijke gelegenheden achter elkaar. Het gebeurt zelden, dus ik viel met mijn neus in de boter. Tijdens de lunch een afscheid voor de groep die binnenkort naar het noorden gaat, waar een nieuwe basis wordt geopend in een oud Saddampaleis (daar zijn er hier nog al een paar van). Dus was er een lokale zanger ingehuurd, een soort eenmansband, en waren er heel veel piza’s en was er heel veel gebak. Het geheel duurde anderhalf uur, maar was buitengewoon gezellig. Koerdische en Arbasiche rijdansen, vooral veel mannen dus, maar alles in een heel ontspannen sfeer. Gebeurt niet veel, en er is hier weinig afleiding of ruimte waar men buiten met elkaar kan zitten, dus moet je het er van nemen als het er is. Er zijn veel foto’s genomen, en als daar mij iets van bereikt krijgt u ze ook te zien oplettend lezertje.

Na een middagje stug doorwerken (ik heb nog nooit zoveel wetgeving in korte tijd gelezen als hier) ’s avonds het speciale donderdagavond diner. Vrijdag is hier de lokale vrije dag, en er wordt op vijdag gevlogen door mensen die hier tijdelijk zijn, dus donderdag is voor iedereen geschikt. Deze avond was extra dubbel speciaal om geen enkele speciale reden, maar de top van de organisatie deed de bediening, keurig in wit overhemd, en je kon kiezen uit allerlei heerlijke gerechten uit de Chinese keuken. Dat laatste was voor mij niet overduidelijk, maar heerlijk was het wel. Na twee toetjes (als je hier taart bestelt vragen ze of je er ijs bij wilt, als je ijs bestelt verwachten ze dat je er taart bij neemt) heb ik met spijt in het hart de chocoladetaart laten staan. Anders heb ik straks geen vliegtuig nodig om thuis te komen, dan kunnen ze me een duwtje geven en rol ik wel terug.

Het enige andere vertier tot nu toe hier is de pokertafel. Men speelt dan steeds verschillende spelletjes met allerlei ingewikkelde regels, die ik houd het voorlopig even bij kijken.

En voor wie mij schreef: leuk voor als je op je balkon zit: dat is hier verboden terrein, want dat is te gevaarlijk. Dat heeft dan niet zoals bij ons met de slechte constructie te maken.

5 gedachten over “Feest

 1. Wat ontzettend leuk dat je deze nieuwe uitdaging bent aangegaan. Altijd spannend om te zien in welke richting mensen zich aan het ontwikkelen zijn. Het moet mooi zijn om zoiets waardevols mee te mogen maken. Vooral omdat je dan ook veel meer zult begrijpen van andere leefwijzen, opvattingen en cultuur. Maar dat is jou wel gegeven. En wat leuk dat je het via dit weblog kunt overbrengen zodat we hier thuis (voor jou even daar thuis) kunnen lezen. Het wonder der techniek, zullen we maar zeggen!

  warme groet van Peter

  Like

 2. Jeetje Linda Rose, dat ik dat nog mag horen! Jij die een toetje laat staan. Mocht je niet alleen maar toetjes bestellen?? 😉

  Overigens het etentje hier lijkt weer uitgesteld te worden, misschien wel afgesteld. Helaas

  Like

 3. Hoi Linda Roes,
  net je verhalen gelezen. Spannend allemaal. En wennen aan van alles en nog wat.
  Ik blijf je volgen. Veel succes.
  Hartelijke groet, Mannes

  Like

 4. Hoi Linda Rose
  Zaterdagmorgen in Holland en dus bij ons thuis even de achterstallige zaken inhalen, weekend! Eindelijk al je verslagen hier gelezen en nu op de hoogte van je reilen en zeilen. Heel herkenbaar zoals je de sfeer in het Midden Oosten omschrijft, gelukkig heb ik dat alleen in relatief ‘veilige’ landen mogen ervaren. ik vind het allemaal nogal al wat, de maatregelen rondom je verblijf en hoe het eraan toegaat. De stroomuitval en het gebrekkige bereik via computers, het is iets wat wij ons in de ‘Westerse Wereld’ nauwelijks kunnen voorstellen. Zal je blijven volgen en wens je succes met alles daar.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s