Choppers!

Velen herkennen de kreet hierboven ongetwijfeld als die van Radar in de serie Mash, zijn waarschuwing als er weer helikopters met gewonden aankwamen. Ik heb er de eerste dagen van mijn verblijf hier regelmatig aan gedacht, want de compound ligt onder de aanvliegroute van de helicopters. Als ik zeg er onder bedoel ik honderd meter lager of zo dan de heli’s zelf aan kwamen vliegen. Ze zijn altijd met zijn tweeën, hebben een bolletje boven de wieken dat een jamming device blijkt te zijn, vliegen gezellig met de deuren open en geweer gericht naar de grond (waar wij dus op ons stoeltje naar ze zitten te kijken.) Mij was voorspeld dat ze dag en nacht vlogen, iedere twintig minuten, maar dat viel reuze mee, ’s nachts vlogen ze veel minder vaak dan overdag. Dus mijn slapeloze nachten bleven beperkt tot het gedeelte dat ik thuis ook wakker zou hebben gelegen gelukkig. Hier zijn ze weer helemaal niet, die choppers, geen idee waar ze dan wel vliegen. Maar ik hoor er geen een meer.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s