Flexibel

Ik weet nu de weg naar het restaurant, buiten de compound maar binnen de Green Zone (die sommige Amerikanen nu zoveel minder veilig vinden dat ze hem de amber zone noemen). Ik weet ongeveer waar iedereen zit en ik ken de belangrijkste mensen van gezicht en voornaam. Tijd om te vertrekken, oplettend lezertje. Morgenochtend om 10.00 uur verhuizen we naar een andere compound, ook in Bagdad maar buiten de green zone. Mijn mede-adviseur blijft daar definitief, ik blijf daar ongeveer een week. Daarna vertrek ik naar Basrah. Wat men van mijn verwacht wordt wel iets duidelijker, maar hoe ik het moet gaan uitvoeren is mij nog een raadsel. Toverwoord is hier: flexibel, je krijgt een klus, als je hem klaart stijg je tot grotere hoogten (telt voor ons adviseurs geloof ik minder). In de volgende plaats krijg ik wel de kans om inhoudelijke info te verkrijgen van degenen die dit werk al langer doen, dus dat komt mooi uit.

Nu dacht ik dat ik een week op deze plek zou blijven, dus dat wordt weer koffers inpakken. Hopelijk past alles er weer in. De ochtend hebben we doorgebracht met gesprekken over het werk, de middag met lezen van info op internet en papier. Tijdelijk een kantoortje gekregen zelfs. Heel tijdelijk dus. Moraal van dit verhaal: hecht je niet te snel!

Een gedachte over “Flexibel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s