Exit Fedex

Er is een aadige film met Tom Hanks waarin hij, als  medewerker van Fedex, uit de lucht valt op een onbewoond eiland. Fedex speelt een opvallende rol in die film, veel logo, veel reclame over hoe zij altijd en overal bezorgen en op tijd. Vergeet die film, althans dat gedeelte van die reclame voor Fedex.

Vandaag zouden mijn kisten komen uit Engeland. Zouden zeg ik, want het bedrijf dat ze levert krijg ze niet weg met Fedex door de lucht. Ze zijn te groot voor luchtvracht en moeten over de weg. Hoe groot zijn die kisten dan, zult u denken oplettend lezertje. Nou ongeveer zo’n 80 liter inhoud per stuk. Ter vergelijking: die plunjezakken van onze jongens zijn 100 liter inhoud ongeveer. En saillant detail: de reclame voor die kisten is het gegeven dat militairen ze gebruiken en die gaan, dat weet u, tegenwoordig ook veel door de lucht. DHL vervoert ze wel door de lucht. Bent u daar nog? Dus dat weten we dan voor onze volgende bestelling: niet Fedex. Exit Fedex dus.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s