Exit Fedex

Er is een aadige film met Tom Hanks waarin hij, als  medewerker van Fedex, uit de lucht valt op een onbewoond eiland. Fedex speelt een opvallende rol in die film, veel logo, veel reclame over hoe zij altijd en overal bezorgen en op tijd. Vergeet die film, althans dat gedeelte van die reclame voor Fedex.

Vandaag zouden mijn kisten komen uit Engeland. Zouden zeg ik, want het bedrijf dat ze levert krijg ze niet weg met Fedex door de lucht. Ze zijn te groot voor luchtvracht en moeten over de weg. Hoe groot zijn die kisten dan, zult u denken oplettend lezertje. Nou ongeveer zo’n 80 liter inhoud per stuk. Ter vergelijking: die plunjezakken van onze jongens zijn 100 liter inhoud ongeveer. En saillant detail: de reclame voor die kisten is het gegeven dat militairen ze gebruiken en die gaan, dat weet u, tegenwoordig ook veel door de lucht. DHL vervoert ze wel door de lucht. Bent u daar nog? Dus dat weten we dan voor onze volgende bestelling: niet Fedex. Exit Fedex dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s