Kist

Waar in vroeger jaren repatkisten een vertrouwd verschijnsel waren in Den Helder (al heetten ze anders in mijn jeugd), zijn ze nu kennelijk uitgestorven. Niet alleen in Den Helder, in heel Nederland was door ijverig zoekende militairen geen kist te vinden. Ja, eentje die drie jaar buiten had gestaan, die vond men minder geschikt. Dat terwijl we meer militairen uitzenden dan ooit. Die gebruiken tegenwoordig heel grote plunjezakken, maar dat is geen inpakken natuurlijk voor een domme burger. Dus het buitenland moet uitkomst bieden. De Engelsen, ook nooit vies van een buitenlandse interventie, hebben footlockers in overvloed, tegen een gering berag. Maandag komen er twee en kan ik eindelijk orde in de bagagechaos scheppen. Kijken of ik alles meekrijg wat ik mee wil krijgen of dat ik pijnlijke keuzes moet maken. Want wat je niet meeneemt, daar moet je zonder. De AH zit niet om de hoek, en als hij er zat mocht ik er niet heen. Er is ook een datum genoemd nu, die nog lang niet zeker is maar ook voor duidelijkheid kan zorgen. Hopelijk komt daar een fiat op dan kunnen de uitnodigingen voor de afscheidsborrel thuis de deur uit. Ik moet immers van de wijn af die de afgelopen jaren mijn kant op kwam.

Nu nog wat cd’s uploaden op de laptop en ik ben er klaar voor.

2 thoughts on “Kist

  1. Oh meid ik heb met je te doen, ik heb hier thuis nog een houten kist die mee is geweest naar nederlands indie met de vader van jos maar die is echt te klein voor al je spullen, die ik op die foto zie.

    Like

  2. Nou, sommige spullen mogen gewoon in de koffer(s). Ik hoop met 1 koffer en 1 flightbag te kunnen reizen, maar als dat niet kan dan maar met te veel spullen op Schiphol. Even lastig maar een jaar lang gemak.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s