Alif

Vandaag mijn eerste les Arabisch in Leiden. Geweldig. Ik wam binnen met de verwachting dat ik alleen maar een beetje uitspraak kon leren in die korte tijd. Nu, na ruim vier uur les, kan ik vijftien letters lezen, schrijven en uitspreken en kan ik daarmee woordjes maken en herkennen. Vooral dat herkennen (in de krant bijvoorbeeld) is niet eenvoudig, want het schrift wijkt nogal af van het onze. Helaas heb ik dat lettertype nog niet op de computer, dus u zult mij op mijn woord moeten geloven oplettend lezertje. Na de tweede les maandag moet ik  op eigen kracht verder. Of dat lukt is altijd de vraag maar tot nu toe vind ik het geweldig leuk om te doen. Eens zien hoe ver ik kom in een jaar.

O ja, alif is de a, maar dat had u natuurlijk al geraden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s