On another line

In de toekomst krijg ik wat spullen van mijn nieuwe tijdelijke werkgever. Niet alleen een helm en scherfvest, maar ook een mobieltje en laptop. Hoef je die niet mee te sjouwen, is het verhaal. Tja. Maar goed, die uitdaging wil ik best aannemen en mijn eigen laptop thuis laten. Maar niet mijn favoprogramma’s, mijn inlogsystemen op mijn verschillende mailadressen, mijn fotobewerkingprogramma’s en noem al die zaken maar op die een laptop tot een vreugde maken. Daar is gelukkig een oplossing voor. Een externe harde schijf kan zo worden ingericht dat ik op een vreemde laptop kan doen of ik thuis ben. Klinkt eenvoudig maar ik weet uit ervaring dat de frustratie geniepig op de loer gaat liggen om te zien of je dat zelf gaat proberen. En dan slaat hij keihard en ongenadig toe. Niet aan beginnen dus in mijn geval, ik mis het geduld. Gelukkig zijn er slimme jongens die er voor doorgeleerd hebben, en met één zo’n slimmerik heb ik nu vrijdagavond een afspraakje. Want het moet wel thuis gebeuren maar dat wist u natuurlijk allang, oplettend lezertje. Vrijdagavond gaat dat gebeuren. Dan ben ik daarna overal thuis waar een pc of laptop staat met een internet verbinding. Ik zei het al: het internet is een zegen.

Als u toevallig denkt: waarom heeft ze het nooit meer over die stip aan de horizon. Daar heeft onze burgemeester een hekel aan, en ik wil hem in mijn nadagen niet pesten.

Een gedachte over “On another line

  1. Niet gelukt trouwens, dat virtuele laptop gebeuren. Daarvoor is namelijk nodig dat de moedercomputer on line blijft. En dat is, dat kunt u zich voorstellen,lastig te waarborgen een jaar lang. En niemand thuis om weer in te schakelen, dus ik sjouw gewoon mijn laptop mee, op advies van de bezoekende slimmerik.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s