Veiligheid

Aan iedereen die er een opmerking over maakt roep ik dat het wel mee valt met mijn veiligheid in Irak, daar wordt goed voor gezorgd. Zie ook het vorige logje Tank. Vandaag kwam er per mail weer allerlei informatie binnen. De veiligheidstraining is namelijk gepland op eind volgende week en als voorbereiding kreeg ik twee documenten. Het eerste twee pagina’s aanwijzingen voor je transfer naar Irak en wat te doen en te laten op het vliegveld van Amman en Bagdad. Kort samengevat: zorg dat je alle papieren bij je hebt, maak kopietjes en heb geld bij je. Een weekje Alanya geeft dezelfde handige tips. Ergens halverwege wordt het echt leuk. Want ja, daar stond het echt: u krijgt een vest en helm, in Irak zult u uw persoonlijke vest en helm ontvangen, waarvoor u verantwoordelijk bent. Ik zal wel een afwijking hebben, want ik werd vreselijk vrolijk van dat zinnetje en zit nu ik het type weer met een grote grijns achter mijn laptop.

Zal te maken hebben met het feit dat door collega’s gevraagd werd: je stuurt toch wel een foto van jezelf met helm op? Ik was er heilig van overtuigd dat ik zo’n ding niet zou hebben. Maar hij ligt dus al op mij te wachten in Bagdad. Hilarisch.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s