NBU 26, I rode the Dragon!

 

IMG_4090Om reisgenootje nog zo veel mogelijk natuurschoon te laten genieten voor ze vrijdag weer naar huis vliegt, vogelde ik zoveel mogelijk stukjes scenic route aan elkaar. Via Maryville riijden wij een goed onderhouden weg op. Er wordt gewaarschuwd dat je niet langer moet zijn dan 30 voet. Die ene voet kan wel, lijkt mij. We komen veel motorrijders tegen, in veel bochten zitten mannen met camera’s en website-adressen te fotograferen. De bikers zijn opvallend vriendelijk, ook als ze achter ons moeten blijven hangen tot we een pull-out treffen. De weg is smal en bochtig, sommige bochten zijn haarspeld. Het is prachtig, geconcentreerd rijden met vele vergezichten. Vanwege de camera’s denken we met een bijzondere bikedag te maken te hebben. Aan de andere kant aangekomen rijden we over de brede brug. Een groep bikers komt voorbij, de leider heft in triomf zijn rechterarm op, een collega maakt een wheelie! Bijzonder. We stoppen bij Outland gas & groc gerund door een echtpaar ooit werkzaam in Engeland. De zeer vriendelijke man denkt dat ik Duits ben, of Belgisch, het land daar tussenin was hem volledig ontgaan. Ik vraag hem naar de naam van de route die we zojuist gereden hebben met Monster. Dat is dus The Dragon. Wereldberoemd bij motorrijders vanwege zijn 318 bochten. I kidd you not, ik heb er nu een sticker van: I rode 318 curves, en een plaatje van de draak. Googlet u maar, mensen komen van heinde en verre om dit met hun motor mee te maken. Maar het kan dus ook met je RV. Je moet wel van bochten houden natuurlijk. Ik voel me een held!

Ook daarna hebben we nog prachtige routes, stukjes North Carolina Scenic Route, stukjes Appalachian Highway en nog meer fraais. Als ik ergens stop om van het grootse uitzicht te genieten, met bergruggen tot in de oneindigheid, rijdt de vrachtwagenchauffeur die daar staat te bellen zijn auto achter ons langs, zodat we vrij uitzicht hebben. Is dat niet uitermate aardig?

Via Murphy, Franklin en Clayton komen we voorbij Athens. Daar staan we nu, full hook-up. Alles kan weer geladen, de vuile zijn tanks geleegd, het water stroomt volle kracht en zelfs de slide staat uit.

U weet niet wat u mist.

2 gedachten over “NBU 26, I rode the Dragon!

  1. Nou lijkt me heel eng smal en veel bochten met monster had ik niet gedaan, maarja ik ben ook geen held zou denk ik bang zijn geweest. Maar lezen is misschien enger dan meemaken.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s