Sneeuw

Het  sneeuwt, het heeft gesneeuwd. Op de radio berichten over wat te doen als je nog moet rijden. En terwijl ik de spruitjes schoon sta te maken schiet me dit te binnen:

Henk zou thuis komen, via Schiphol. Zelf was ik al even terug. Winter 1985 en er werd gewaarschuwd voor sneeuw. In mijn gele wollen jurk ging ik hem halen die avond laat. Terwijl ik op Schiphol aankwam begon het te sneeuwen. Maar na een afwezigheid van meer dan negen maanden interesseerde mij dat geen zier. Ik herinner me nog het gesprek met de twee meiden die naast me stonden te wachten, en hun verbazing over de lange afwezigheid. De wagen stond op een wat verre parkeerplek, en in het licht van de koplampen zagen we twee hazen in het veld, tussen de sneeuw die inmiddels was gevallen. Op de terugweg raakten we gelukkig achter een sneeuwschuiver want het ging die avond hard met de sneeuw.

Sneeuw, ik houd er van.

3 gedachten over “Sneeuw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s