Bijna

Maar goed dat ik een gespleten persoonlijkheid heb, oplettend lezertje. Vanmorgen een bijeenkomst als Minister van Binnenlandse zaken met aansluitend een interview voor de landelijke TV en de regionale radio. Daarna, met dezelfde generaal, als UNSRSG en de Minister President, een persconferentie.

Tussendoor telefoontjes en mailtjes met allerlei vragen, als gevolg van eerdere bijeenkomsten die wij in verschillende rollen hadden. Maar de vaart is er en beetje uit. Nog een halve dag en morgen een parade. Morgen zijn er al een paar collega’s op de thuisreis, dus vanmiddag om vijf uur het officiële afscheid, met een munt, een oorkonde en een hand plus vriendelijke woorden van onze grijze cel coördinator. En dan gaat onze Griekse collega, die met de auto en zijn vrouw hier naar toe reed weer op de terugreis, met wat omwegen zoals Boedapest en Venetië. Dan rijden mensen weer naar Luxemburg, Parijs en Den Helder, met auto of trein, dan vliegt er weer van alles naar huis. Maar heel velen zullen dan bezig zijn met aftuigen en opruimen en evalueren van deze weken. In november gaan ze dezelfde oefening nog een keer doen, benieuwd of ik daar dan ook bij ben. Vanmiddag bij het naar huis gaan overal diepe plassen en problemen met het water. Dat wordt wat in november.

2 gedachten over “Bijna

  1. Hoop dat je het goed naar je zin hebt gehad. Begreep van Jaap H. dat hij je in het spoor heeft kunnen zetten van deelname aan deze en mogelijk meer oefeningen. Groet van Pauluz uit Stavanger.

    Like

    • Was zeer leerzaam want totaal anders dan quick sword. In de uitvoering. Ook wat te rustig naar mijn zin maar alle sterren waren tevreden hopelijk in november de follow up. Nu eerst Syrie.

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s