Endex

Inmiddels ben ik al weer thuis, oplettend lezertje, maar nog niet uitverteld. Wel uitgeteld. Na acht intensieve dagen is het einde van zo’n oefening, de Endex, eerder dan je verwacht en vrij abrupt. 12.00 Uur waren alle opdrachten uitgevoerd en konden we de computers afsluiten, alle plattegronden en flip-overs van de muur halen en onze spullen bij elkaar zoeken. Nog even een kort afscheid waarbij de plaatsvervangend exdir (de plaatsvervangend baas oefening denk ik) warme woorden sprak over onze inzet. We kregen ook een token, een munt met allerlei info over deze oefening. Ze worden overal door generaals uitgedeeld, ik heb ze veel zien liggen bij militairen op de schoorsteenmantel of burgers in Irak, maar nu heb ik er dan zelf ook een. Terwijl ik dit typ luister ik nog eens naar een journaal uit Tytan, het veelgeplaagde land waar ik acht dagen gouverneur mocht zijn. Ik zal ze missen die Tytanen, de militairen en burgers die mee deden, mee speelden en ondersteunden. Hopelijk mag ik volgens jaar weer mee spelen. Ik wil nog zo’n munt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s