Dwalen

“Bestijg nooit den trein zonder uw valies met dromen” schreef Bloem in een tijd dat de trein het reismiddel bij uitstek was voor verre reizen. Ik zou daar aan toe willen voegen: laat vooral ook je plattegrond niet thuis liggen als je in een onbekende stad aan de wandel gaat.

Ik ging op zoek naar de banketbakker van vorige week, en liep hem glad voorbij. Even de Iphone bij en kijken waar je bent en waar je laatst had ingelogd, en hup, je bent er. Op de terugweg op gevoel flink de verkeerde kant uitgelopen, maar ook dan: even inloggen en je weet het weer.

Die dromen waren natuurlijk ook aanwezig: ik zou dit weekend naar de kust in het Noord-Westen,  lekker duiken o.a. met allerlei mij onbekenden. Vanmiddag werd het afgebeld, te veel wegen zijn geblokkeerd, er is te veel onduidelijk en onzeker om zo’n grote groep ergens naar toe te laten gaan. Dus koffer weer leeggehaald en me voorbereid op een weinig opwindend weekend. Want niet buiten de stad reizen, maakt dat binenn de stad reizen nog veel lastiger wordt. U vaart er wel bij, oplettend lezertje, ik ben tot het volgen van het nieuws veroordeeld en retweet en blog mij suf.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s