De schande bedekken

Ik schreef in eerdere blogjes over de graffiti die hier opveral opdook, en de kwaliteit daarvan. Ik liet er regelmatig wat van zien, maar ik heb vele tientallen foto’s die ik hier niet toonde. Ondertussen zit het regime in Egupte niet stil en zijn hele wanden, onder andere die in Mohammed Mahmoud Street, waar de laatste revolutie in alle hevigheid woedde, keurig wit overgeschilderd. De woede bij de revolutionairen is groot maar ook: er komt een Mad Graffiti Week, en er is nu veel wit vlak te vullen.

En, zo schreef een tweet terecht: laat ze de graffiti bedekken zoveel ze willen, ze kunnen het bloed op hun handen daarmee nooit wegwissen. Dus hier nog maar wat beelden die nu in het echt niet meer te zien zijn in Cairo. Vanaf vandaag tot 25 januari dagelijks. Zoveel heb ik er wel in voorraad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s