Eid

Er komt een lokale vakantie aan, oplettend lezertje, maar als ik vraag wanner die precies is, krijg ik verschillende antwoorden. Het is volgens de maankalender, dus het verloopt, net als carnaval. Het kan betekenen dat we volgend weekend vijf dagen vrij hebben, of de week daarna, aan het eind van de cursus. Ik maak al plannen voor een reisje, naar de woestijn of naar de zee, daar ben ik nog niet helemaal uit. De studenten hier gaan er ook ieder weekend op uit. Dit instituut organiseert van alles, maar degenen die hier al langer zitten hebben goedkopere adresjes. Ze nemen de trein op eigen houtje naar Alexandrië, of gaan drie dagen naar Sinai met een Bedoein. In mijn eentje op reis de woestijn in ben ik niet van plan zonder zeker te weten dat de reisleider betrouwbaar is, dus ben ik verwezen door een Colombiaanse hier, wier man hier werkt. De prijsopgave moet nog binnenkomen, maar het zal er wel op neer komen dat ik het dubbele betaal voor wat hier in een groepsreisje betaald wordt. Allemaal uw schuld, omdat u thuis blijft en niet hier komt genieten van het weer, want dan konden we samen natuurlijk. Er is hier genoeg te zien. Nu nog uit zien te vinden wanneer al die schapen hier langs de kant van de weg, en die koeien op vrachtwagens, die voor Eid de stad in worden gebracht, hun einde vinden om Abrahams offer te herdenken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s