Visum

IMG_0261 De voorbereidingen voor mijn verblijf in Cairo beginnen vorm te krijgen. Zo ligt er een muskietennet klaar en nog zo wat tegen lastig gedierte. Als er iets is wat ik in Irak gemist heb, dan is het een ouderwetse vliegenvangstrip. Die ligt er dus bij. Vanmorgen heen en weer naar Den Haag gereden om bij het Egyptisch consulaat (in huis bij de ambassade) een visum aan te vragen. Je kunt bij aankomst in Egypte een standaardvisum voor een maand krijgen, maar als je langer wilt blijven moet het anders. Niet dat ik nu gewoon drie maanden kan blijven. Het moet evengoed verlengd ter plaatse, maar dat kan nu ook. In verband met de Ramadan is het consulaat halve dagen geopend. Ik was niet de enige die een visum kwam vragen, maar wel de enige geboren Hollander, leek mij. Business or pleasure? Pleasure dus. Zolang je er niet voor betaald wordt, is alles pleasure en ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ook als ik wel ergens voor betaald wordt, ik het nog steeds voor mijn plezier doe. Grote rijkdom, ik ben me er van bewust.

Morgen een afspraak bij de GGD om mijn Hepatitis B vaccinatie voor 25 jaar geldig te maken (in mijn geval vrijwel levenslang dus) en ik moet nog bij de tandarts langs. Dan ga ik nu kijken of er een voordelig ticket te vinden is op het internet. Er zit schot in.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s