Nog eentje

Mubarak wil zich onder het volk mengen, hij begint er mee een school te bezoeken, dat lijkt hem veilig. In groep zes vraagt Mubarak: wie wil mij iets vragen? Rami steekt zijn vinger op. Geliefde president, ik heb vier vragen. Waarom bent u al dertig jaar aan de macht, waarom gaat die macht over naar uw zoon, waarom is de economie zo slecht, en waarom zitten er zoveel mensen gevangen? Net als Mubarak antwoord wil geven, gaat de bel voor de pauze. Na de pauze zegt Mubarak weer: wie wil mij iets vragen? Madjed steekt zijn vinger op. Geliefde president, ik heb zes vragen. Waarom bent u al dertig jaar aan de macht, waarom gaat die macht over naar uw zoon, waarom is de economie zo slecht, waarom zitten er zoveel mensen gevangen, waarom begon de pauze vanmorgen vijftien minuten vroeger, en waar is Rami??

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s