Dagje op de base II (eigen foto's)

P1140024 Bij buiten komen blijkt dat de kou weer heeft plaatsgemaakt voor een zonnige dag zonder wind. Naar de coffeeshop voor thee en een broodje. Het eerste wat ik zie is een aantal gewapende Irakezen, die wapeninstructie krijgen tussen de trailers. Als ik terugkom van de thee, zeg ik ze gedag in het Arabisch, dat is al erg uitzonderlijk kennelijk, ik krijg en complimentje voor mijn uitspraak. Daarna wacht het monster van een auto op mij om de base verder te verkennen. Ergens lunchen, de wapens weer naast de stoelen in het grind, naar de pedicure (Filippijnse dames), nog wat boodschappen hier en daar, en onder de black hawks, terwijl er een tanks langs dendert, rijd ik weer een rondje. Salsa was het plan, maar uiteindelijk belanden we overal en nergens, tot diep in de nacht. Gezellig, rommelig, afwisseling. Vanochtend nog een kop thee met een croissantje cheddar in the Lounge en weer terug naar de compound. Minder vertier en afleiding, maar de levensomstandigheden zijn er vele malen beter. Alsof je thuiskomt na een weekje kamperen zo ongeveer. Je waardeert weer de kleine geneugten van een schone badkamer en een comfortabel toilet, de geruisloze verwarming en de vertrouwde gezichten. Een verse werkweek die we weer met volle energie ingaan.

P1140023

 

 

 

 

 

 

 

 

P1140032

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s