Kerst (eigen foto's)

PC250014 Een geslaagde kerstavond mochten we meemaken. De tafel gedekt zoals hier zelden voorkomt, het eten uitstekend en de stemmig goed. Dan de avond nog doorkomen. Een beladen buffet met allerlei zoetigs en hartigs. Ik vreesde dat het allemaal niet gegeten werd, maar ongemerkt verdween er toch van alles van de bordjes. De chocolademelk (met echte bittere chocola gemaakt, kom er eens om) ging er ook goed in, Vervolgens met de heel de groep Bad Santa gekeken. We willen wel kerst maar het moet niet te sentimenteel worden, dus deze film won de verkiezing. Daarna met een kleiner groepje nog iets romantisch-dramatisch gekeken via de sateliet. De Nederlandse theelichtjes waren toen al leeg gebrand. Vandaag met eerste kerstdag een heldere en aardig warme zon, dus op het terras gezeten en even gelezen en gekletst. Helaas is het niet alles feest hier. Een van onze lokale bewakers kwam om op weg naar het werk, op zijn motor.

Expat S, onze vertrekkende Legal Eagle, liet een deel van zijn spullen verschepen naar huis. Om een of andere onduidelijke reden moest daarvoor een bedrijf vanuit Baghdad komen.  Midden op de stoep werd een deel van zijn spullen overgeladen in kartonnen dozen en dicht geplakt. Straks gaan we allemaal zo weg, dan zal dat wagentje het nog druk hebben met ons. Maar nu nog eerst ons kerstdiner, dat op verzoek van een grote meerderheid halverwege de middag plaats zal vinden. U ook allemaal prettige kerstdagen met al uw geliefden!

PC250007

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s