Aapje

PA230001 Collega S ging een weekje naar Kerada. SMEs of wel Subject Matter Experts doen dat met enige regelmaat. Er worden daar workshops gegeven die onze lokale staf trainen op de volgende stappen in het werkplan. We willen natuurlijk wel in alle provincies de zelfde inzet als het kan. Mij is het nog niet eerder gelukt om naar Bagdad te komen, ik had geen badge en had geen eigen afdeling. Dat is veranderd, ik heb nu beide, en volgende  week mag ik dus ook een paar dagen naar het centrum van de macht. Maar goed, collega S dus. Een vrolijke Yankee, die hier al meer dan twee jaar zit in Irak. Wetend dat hij altijd boodschappen doet vroeg ik hem een aapje voor mij mee te nemen. Was vroeger een vaste vraag aan iedere Nederlandse zeeman die het zeegat uit voer. Er zijn uiteraard geen aapjes in Bagdad,i k heb ze ook niet als speelgoed gezien dus het leek een vrij risicoloze vraag. We hadden een paar maal Skype contact over werkzaken en ieder gesprek eindigde ik met de oproep om toch vooral dat aapje niet te vergeten. Vanmiddag was S back on base en hij had een monkey mee. Twee doosjes met daarin een armband en een halsketting. Echt kamelenbot hoopte hij. Nou daar hoeft hij niet bang voor te zijn, zolang ze het niet proberen te verkopen als ivoor klopt dat wel. Kamelen genoeg in deze contreien. Een leuke ketting en armband, een leuk gebaar. Hij heeft ook nog voor mij gewinkeld, ik heb nu een externe harddrive van 500GB. Hoorde namelijk van een collega in Bagdad die 1000 films opgeslagen heeft. Die ga ik rippen! Die harddrive heb ik natuurlijk wel betaald, dat begrijpt u, oplettend lezertje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s