Water II

Hier in Basrah hebben we onze eigen watervoorraad. Het wordt op momenten dat ik even niet oplet met vrachtwagens aangeleverd. Om en op alle gebouwen staan grote rode containers die 5000 liter water kunnen bevatten. Ergens is een bedrijf dat daar op binnenloopt, want ik zie ze overal. Dat water staat daar te wachten tot wij het nodig hebben. Om te douchen bijvoorbeeld. De hele dag in het zonnetje. Bij een temperatuur tussen de 40 en 50 graden warmt dat lekker op. Dus als je overdag douchet kunnen je kiezen: heet water dat kokend heet is of koud water dat kokend heet is. Ik bedoel dus echt zo heet dat ik daar niet onder kan staan. De oplossing: wachten tot het water is “afgekoeld”. ’s Nachts om een uur of een schijnt het heerlijk te zijn. Maar ’s morgens om 6 uur ben je eigenlijk al te laat. Dus ik draai de kraan maar helemaal naar rechts, heb de eerste minuut nog druk en dan een sijpelstraaltje. Wil ik meer water dan moet ik een vuurvast vel aanschaffen. Dus ik blijf wat heen en weer springen en wordt uiteindelijk lekker fris. We hebben al bedacht dat een van die containers erg geschikt zou zijn als Jacuzzi, alleen nog lucht er doorheen jagen en klaar ben je: je eigen spa, ergens op het dak, met uitzicht over Basrah (bij nacht?). Ik weet niet of dit plan ooit wordt uitgevoerd, maar het is mooi er over na te denken met elkaar, ’s avonds na het werk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s